דמות החמד לאורו נלך

״צריך שכל איש ידע ויבין שבתוך תוכו דולק נר ואין נרו שלו כנר חברו. ואין איש שאין לו נר. וצריך שכל איש ידע ויבין שעליו לעמול ולגלות את אור הנר ברבים, ולהדליקו לאבוקה גדולה ולהאיר את העולם כולו.״


הרב אברהם יצחק הכהן קוק (הראי"ה)

מי לא שמע על הרב קוק? יש מישהו כזה בכלל?

מה כל כך מיוחד ברב קוק שכולם מכירים אותו וכל כך הרבה אנשים מעריצים אותו ומרגישים כאילו הם תלמידים שלו למרות שאף פעם לא פגשו אותו?

קשה ואולי אף בלתי אפשרי לסכם את דמותו של הרב קוק בכמה שורות קצרות. אחד הדברים המיוחדים שהיו ברב קוק הוא ריבוי התחומים בהם הוא עסק: פסיקת הלכה, פלפול בגמרא, פילוסופיה, מוסר, מדע, חידוש השפה העברית, שירה ועוד. בכל אחד מהתחומים האלו הייתה לרב קוק שיטה מיוחדת משלו והוא ידע לחבר את כולם ביחד.

שיטתו של הרב קוק הייתה שבכל דבר יש נקודה של קודש, בכל דבר ניתן למצוא נקודה של אור ולכן, גם כל תחום התעניינות שיש לאדם וכל תכונה מיוחדת שיש בליבו הוא יכול להפוך אותם לקודש. כך גם התייחס הרב קוק באופן מיוחד לתחום האומנות. הרב קוק ראה את האומנות כדרך ביטוי של הנשמה. בעזרת האומנות ניתן לתת ביטוי לרצון של הנשמה להתקרב לקב"ה, לתקן את העולם וכו'. כאשר יש יצירה חדשה בעולם וכאשר האומנות פורחת יש הזדמנות לבטא בדרכים נוספות את הקשר שלנו עם הקב"ה.

גם אנחנו בבית הספר התורני- אומנותי מורשה ממשיכים את דרכו של הרב קוק ורואים בכל תלמיד את הנשמה המיוחדת שלו, שרוצה להתקרב אל הקודש, שיש לה כוחות מיוחדים, לפעמים רואים אותם בלימוד התורה ולפעמים מרגישים אותם בשיעור אומנות או בחממה הלימודית ובשיעור ספורט- כולם כוחות טובים שיכולים לעזור לנשמה לגדול ולהתפתח וכל הכוחות האלו קדושים הם!